Onze voorzitter aan het woord

Hoewel de naam het niet doet vermoeden, is ze al een oude dame onder de verenigingen. Werd er vanaf begin 1900 al toneelgespeeld in Wervershoof/ Onderdijk, in 1967 ontstond dan uiteindelijk de fusievereniging onder de noemer: Toneelgroep Europa. Al die tijd is het toneel een niet weg te denken onderdeel geweest van het sociale leven in Wervershoof/ Onderdijk. Toneel bindt en verbindt immers mensen. Het brengt mensen samen die dezelfde passie hebben voor toneel, het verbindt dorpsgenoten met elkaar door de uitvoeringen. Gezien de stijgende aantallen bezoekers voorziet toneel tot op de dag van vandaag nog steeds in die behoefte van mensen.

Wat zoeken mensen die naar toneel gaan?

Wat brengt men er toe om dan die ene keer per jaar de toneelvereniging te bezoeken?
Toneelbezoek is een combinatie van cultuur (drama, humor, blijspelen: genieten dus) en ontmoeten. En ontmoeten betekent zien en gezien worden, elkaar treffen en spreken. Kortom: onderdeel zijn van een samenleving.

Samen maken we een voorstelling

Voor de tonelisten is de toneelgroep een warm nest: samen met elkaar maken we een voorstelling. Mensen voor- en achter de schermen zijn eendrachtig bezig met dat ene doel: de toeschouwer straks weer verrassen.
Als voorzitter mag ik me gelukkig prijzen met zovele mensen die zich inzetten voor de vereniging.
Onze website, die we met trots aan u presenteren, geeft een kijkje in onze vereniging.

Is toneel iets voor u, voor jou? Lijkt het je ook leuk om te spelen, of zoek je een vereniging waar je je handen uit de mouwen kunt steken als decorbouwer, als technicus, als licht-of geluidsman/vrouw, aarzel dan niet om eens contact met ons op te nemen.
Toneelgroep Europa is laagdrempelig en iedereen is altijd van harte welkom om ook eens vrijblijvend te komen kijken. We hebben slechts één voorwaarde: je moet wel kunnen lachen.
Tot ziens bij Toneelgroep Europa.