Hjalmar Verdonschot

Speler sinds 2011

Mijn naam is Hjalmar Verdonschot en ik ben 28 jaar oud. Sinds 2011 ben ik lid van Toneelgroep Europa en Les Misérables zal mijn zesde toneelvoorstelling gaan worden.

De podiumkunsten hebben altijd een groot onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Zo maak ik al sinds kinds af aan muziek, heb ik op een blauwe maandag aan stand-up comedy gedaan en heb ik tijdens mijn opleiding ook veel gespeeld. Ik kan me ook nu wel voor mijn kop slaan dat ik uiteindelijk niet voor een theateropleiding heb gekozen.

Als je me vraagt wat het leukste is aan toneel, of überhaupt podiumkunst an sich, moet ik het antwoord schuldig blijven. Het is een bepaalde verslaving die steeds meer van je gaat vragen en tegelijkertijd is het ook hard werken. En ook zo weer over, als de voorstellingen voorbij zijn. Doe je het voor jezelf? Niet geheel, want het in stand houden van een langlopende dorpstraditie heeft ook z’n charme. En als het publiek geniet doe ik het zelf ook!

Het stuk dat de meeste indruk op me heeft gemaakt is toch zeker wel ‘Het Koekoeksnest’. De Nederlandse vertaling van One Flew Over The Cuckoo’s Nest. Hier had ik mijn eerste echte hoofdrol, die van Randall P. McMurphy. Het was een enorm spektakel en met de spelersgroep hebben we een stuk neergezet om trots op te zijn!

Ook dit jaar heb ik weer een leuke rol weten te bemachtigen, maar ik verklap nog niet welke. Als je het wilt weten, kom dan kijken!

HEEFT U LES Craquelé OOK GEZIEN?

Laat uw reactie achter in ons gastenboek!